top of page
1.jpg

gay pride

UTSTILLINGEN
Vil du være med på den første gay PRide utstillingen i moss ?
årets tema " frihet til å elske !
kunstnere inviteres til å lage billedkunst, håndTverk, installasjoner eller performance som kan være med på ustillingen.

søk med 1 verk som viser bilde eller kort prosjekbeskrivelse av hva du ønsker å lage.
3.jpg
2.jpg

HVORFOR ER GAY PRIDE VIKTIG

Det  er en sjokkerende menneskefiendtlige utviklingen brer om seg. En økende mengde offentlig hatprat registreres, fra politiske og religiøse ledere, i mange land utover Polen. EU-finansierte Rainbow Europe varsler i sin rapport om LHBT-personers levekår 2020, om at offentlig hatprat mot denne minoriteten vokser i land som Tsjekkia, Finland, Hellas, Ungarn, Portugal, Spania og Tyrkia. 

Hatkriminalitet mot homofile foregår rett foran oss, i våre gater, i våre kommentarfelt. I kampen for alle menneskers frihet til å være seg selv, kan vi ikke hvile. Alle vi som har frihet til å elske den vi vil og velge hvordan vi vil leve våre liv, må stå opp for dem som er i ferd med å miste denne retten. 

Løfter vi blikket litt, ser vi farlige holdninger og tendenser også utenfor Norges grenser. I vårt europeiske nabolag strammes LHBT-personers frihet kraftig inn. Aller verst er det kanskje i Polen, der 100 kommuner har erklært seg for «homo- og transfrie soner». 

Ref: Human.no

I 69 LAND er det kriminelt å være homofil

Oversikt over stater som har kriminalisert homofili, basert på rapporten «State Sponsored Homophobia» fra ILGA 2020

I tillegg er det selvstyrte juridiske enheter som ikke regnes som stater i FN, men der det likevel er et lovverk som kriminaliserer homofili. Disse landene og regionene er ikke inkludert i listen over de 69 landene som har kriminalisert homofili.

Ref: Amnesty.no

bottom of page